Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΝΟΙΞΗ

   Χριστός Ανέστη!

   Μία από τις τέσσερις εποχές του έτους,είναι και η Άνοιξη!
   Από που και αν γυρίσεις το βλέμμα σου ,όλη η πλάση στολίζεται και φοράει το ποιο όμορφο,καταπράσινο φόρεμα της,στολισμένο με τα ευωδιαστά λούλουδα της,σε κάθε λογής χρώμα.Οι πεταλούδες με τα πολύχρωμα φτερά τους,τρέχουν ποτέ εδώ,ποτέ εκεί από πέταλο,σε πέταλο των λουλουδιών,τα πουλιά κελαηδούν δίνοντας την δική τους αρμονική συναυλία,που αγαλιαζόμαστε και θαυμάζουμε την δημιουργία του Θεού,που εν πάσι σοφίας εποίησας!
   Από τα πολύ παλιά χρόνια,ο λαός μας,αποτυπώνει την ομορφιά της,μέσα από τα τραγούδια,την ποίηση,την ζωγραφική,φυσικά και μέσα από το εργόχειρο.Είτε είναι κέντημα,πλέξιμο,υφαντό,με ελάχιστα υλικά,βελόνα,κλωστή,αρκετή υπομονή και νυστέρι κεντούσαν ή έπλεκαν  το σχέδιο που εμπνεύστηκαν μέσα από την ομορφιά της φύσης και τα λουλούδια της,για να την έχουν στολισμένη και ανθισμένη όλες τις εποχές του χρόνου μέσα στο σπιτικό τους!
   Έτσι λοιπόν,με ένα μπουκέτο Λίλιο [κρίνους],που έκοψα από την γλάστρα μου και τα τοποθέτησα στο ανθοδοχείο,αποτύπωσα την δική μου άνοιξη,πάνω σ'ένα ζευγάρι διακοσμητικά μαξιλαράκια!


Κέντησα το μοτίβο με αλυσιδοβελονιά,πλακέ ανεβατό και ρίζα...


...το συνδύασα με το πάτσουωρκ,χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι σατέν ύφασμα,το εκρού,που ήταν από μία κουρτίνα καθώς επίσης και ένα κομμάτι κρητικό υφαντό,που μου είχε μείνει από άλλη εργασία μου.


Καμιά φορά μπορεί κάτι να είναι τόσο εύκολο και απλό στην φτιάξη του,κι όμως την πορεία να συναντήσουμε εμπόδια μ' αποτέλεσμα να θέλουμε να τ'αφήσουμε να ξεκουραστεί και να ασχοληθούμε αργότερα μαζί του ή να μην το ξαναπιάσουμε καθόλου...Έτσι λοιπόν κι εδώ...αν προσέξουμε το πάτσγουωρκ,των τετράγωνων οι ραφές δεν συμπίπτουν...έπειτα από πολλά ξηλώματα με τα ίδια αποτελέσματα...κατάλαβα ότι είχα χρησιμοποιήσει λάθος τύπου υφασμάτων,αφού το συγκεκριμένο σατέν είχε τη  τάση να ξεχειλώνει...το πάθημα,μου έγινε μάθημα.


Γύρω-γύρω έβαλα ένα φαρμπαλά...για να τα ολοκληρώσω.... 


Αυτή ήταν η δική μου συμμετοχή,στην ομάδα του facebook,Και στην Ελλάδα αγαπάμε το πάτσγουωρκ με θέμα την Άνοιξη!


Σας εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και να περνάτε όμορφα με ότι  σας ευχαριστεί και αγαπάτε !!!

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!













3 σχόλια:

  1. "την άνοιξη αν δεν τη βρεις τη φτιάχνεις" είπε ο Μεγιστος,
    θάκανε ποτέ λάθος;;;
    Κι εσυ την έκανες μια χαρά!
    Καλή σου μέρα και Καλό Μήνα απο αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφα Μαρία!
    Μπράβο σου!
    Καλό μήνα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να σε παίδεψαν λίγο αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ όμορφο Μαρία μου. Καλό μήνα και καλο καλοκαιράκι να έχεις με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή