Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος


   Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της επίγειας ζωής του Κυρίου,ίσως το ενδοξότερο και το θεαματικότερο,είναι η Μεταμόρφωσή του.Το σπουδαίο αυτό γεγονός έγινε στην κορυφή του   Θαβώρ.Οι μαθητές εκείνη την ώρα δεν είχαν ανεβεί στο φυσικό Θαβώρ,αλλά είχαν ανεβεί στο  Θαβώρ της Μεταμόρφωσης,όπου δεν ανεβαίνει κανείς μόνο αλλά παραλαμβάνεται από τον Θεό,όπως έγινε με τους τρεις μαθητές,τον Πέτρο,τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη.
Πήρε τον Πέτρο για την θερμή του αφοσίωση,τον Ιωάννη για την μεγάλη αγάπη που του είχε ο Χριστός και τον Ιάκωβο,γιατί πρώτος από τους Μαθητές θα υφίστατο το μαρτυρικό θάνατο.
Πήρε τους μαθητές αυτούς για να τους ενισχύσει.Σε λίγο θα τον έβλεπαν σταυρωμένο σαν κοινό κακούργο και κινδύνευαν να σκανδαλιστούν.
Μεταμόρφωνεται λοιπόν μπροστά τους για να έχουν μία βεβαίωση ότι στο Πάθος βάδισε εκούσια και ότι πίσω από το Πάθος κρυβόταν η δόξα.Η λάμψη του Κυρίου στο Θαβώρ ήταν το άκτιστο φως της θεότητας του,που μέχρι εκείνη την ώρα κρυβόταν κάτω από την ανθρώπινη σάρκα του.
Στην ολοφώτεινη αυτή δόξα της Μεταμόρφωσεως εμφανίζονται και οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι της Παλαιάς Διαθήκης,ο Μωυσής και ο Ηλίας,οι οποίοι μάλιστα συνομιλούσαν με τον Κύριο. Παρόντες λοιπόν στην Μεταμόρφωση δύο επουράνιοι και τρεις επίγειοι  άνθρωποι,γεγονός που φανερώνει ότι ο Χριστός δεσπόζει των επουράνιων και των επιγείων.Τότε μία φωτεινή νεφέλη επισκίασε τους μαθητές και ακούσθηκε φωνή που έλεγε:"Ούτος εστίν ο υιός μου ο αγαπητός,έν ω ηυδόκησα αυτού ακούετε!".
Ο Πατέρας λοιπόν αποκαλύπτει τον αγαπητόν Υιό Του και προτρέπει αυτόν να ακούμε.Κατά την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου όλοι οι πιστοί και οι δίκαιοι θα μεταμορφωθούν και θα λάβουν φως από το φως Του και δόξα από την δόξα του.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου