Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΑΓΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

   Η ψυχή μας συντονισμένη με τους ήχους και τις φωνές του κόσμου δεν  έχει συνηθίσει ν'ακούει λόγο για τους αγγέλους,που είναι άυλες και υπερκόσμιες δυνάμεις. Ωστόσο οι άγγελοι υπάρχουν,όπως υπάρχουν και οι δαίμονες.Ο Εωσφόρος,το πρώτο στην τάξη ουράνιο πνεύμα,που βρισκόταν πλησιέστερα στο Θεό, υπερηφανεύθηκε και θέλησε να ομοιωθεί με τον Ύψιστο.
   Ήταν ο πρώτος που απέρριψε το καλό και διάλεξε το κακό. Γι'αυτό και εξέπεσε από την θέση του και βυθίστηκε στην άβυσσο.Μαζί του παρέσυρε κι ένα πλήθος αγγέλων κάθε τάξεως κι έγινε αρχηγός τους.Τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ρίχτηκε προς το ρήγμα,σύναξε όλους τους αγγέλους που παρέμειναν πιστοί και φώναξε:"Πρόσχωμεν! Στώμεν ευλαβώς! Στώμεν μετά φόβου!".Με άλλα λόγια:"Προσοχή,ας γρηγορούμε εμείς τα δημιουργήματα που έχουμε το προνόμιο να στεκόμαστε ενωπίον του Θεού. Ας αναγνωρίσουμε ότι είμαστε λειτουργοί του".
   Σεισμός μέγα στον αόρατο κόσμο και το ένα από τα δέκα αγγελικά τάγματα μετάτραπηκε σε δαιμονικό τάγμα. Στην μνήμη αυτής της Συνάξεως,της συνάθροισης δηλαδή των ουρανίων ταγμάτων υπό την καθόδηγηση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ οι Άγιοι πατέρες θέσπισαν την εορτή της Συνάξεως των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ουρανίων ασωμάτων Δυνάμεων.
   Η εορτή θυμίζει σε όλους μας όταν βρισκόμαστε στη δίνη των πειρασμών να ενθυμούμαστε την αρχαγγελική προσταγή:"Πρόσχωμεν!Στώμεν Καλώς!Στώμεν μετά φόβου!".



   Σήμερα είναι η Σύναξης των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλκαι των λοιπών ουρανίων ασωμάτων Δυνάμεων!
   Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σ'όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες!
               


                                                     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ






















1 σχόλιο: